mY Frenz

Jumaat, 15 Julai 2011

"N"

Assalamualaikum.. :-)

Lama juga tak update cerita baru,
besala da masalah sikit, heh..heh..

Oke la nak cerita sal "N" nie..

 Dimulakan cerita,, Di tempat baru aku kerja ada seorang india bernama Anbanathan.
Keja dia sebagai technician bersama 3 kawan aku yang lain di bahagian servis kereta.
diorang nie memang pakar,,Sebut saja apa-apa masalah mengenai kereta mesti diorang nie dapat selesaikan..
Manakala aku dibahagian depan bersama seorang lagi kawan aku.Keja kami ambil job layan customer baik-baik dan close job.

  Selama hampir sebulan keja nama si Anbanathan aku tak penah sebut tapi kami bersembang macam biasa, cuma nama dia ja aku tak sebut.Pada awalnya aku sendiri perasan kenapa bersembang tapi nama dia tak pula aku sebut,Kalau nak cakap apa-apa aku pergi dekat terus sembang je..Tak pula aku sebut nama dia..Nama kawan-kawan yang lain macam biasa je aku sebut.Nak dijadikan cerita kawan aku yang sama-sama keja bahagian depan nie suruh aku call bahagian belakang pangil Anbanathan,Tanpa membuang masa aku ambil telefon terus call.. "Wan 'Aban' ada tak..?? nie depa pangil dia mai depan buat apa tatau.." .. "Ada-ada" balas kawan aku.. Dalam hati aku mujur diorang tak perasan aku sebut 'Aban'.. HeH..HeH..HeH..ketawa hati kecilku.Aku betul-betul perasan yang kali nie aku memang tak reti sebut nama si Anbanathan tue,Dan aku juga perasan punca aku tak pernah sebut nama dia waktu bersembang.

 Ketika aku senyum sorang-sorang tue rupanya member sebelah aku perasan yang aku sebut 'Aban' waktu bercakap di telefon tadi,Disuruhnya aku sebut nama Anbanathan,,Apa yang mampu buat waktu tue hanya senyum.. Nak sebut takut tersalah. Bila time habis keja sampai je rumah aku terus kaji punca-punca kenapa susah sangat nak sebut nama si Anbanathan nie.Aku cuba sebut nama si Anbanathan tue kat rumah,,Mula-mula sebut memang kekok sikit antara nama dia yang aku tersasul sebut seperti Aban,Adan,abedan. tue tak sebut full name dia lagi.. setelah di kaji aku dapati mempunyai masalah dengan huruf "N"..Nama dia pula mempunyai huruf  "N" dibahagian awal,pertengahan dan last. An-ba-N-atha-N..


 Alhamdulillah setelah tau punca masalah untuk sebut nama si Anbanathan bermula dari huruf "N" aku mula praktis sebut huruf "N"..Dan sekarang syukur sangat-sangat aku dah boleh sebut huruf "N". :-)

Seperti biasa klik buton stop kat radio saya tue.. heh..heh..


Macam mana..? ada masalah dengan huruf tak..??

Sebenarnya selama hidup nie aku belum tau yang aku tak reti sebut huruf "N",
mungkin disebabkan nama aku bermula dengan huruf "N" membuat aku tak perasan.. :-)
selalunya huruf yang orang susah nak sebut contahnya "R" dan juga "S".
Agak jarang orang tak reti sebut huruf "N" kan..??


Comments
14 Comments
    
    

14 ulasan:

Iza berkata...

Assalam...
Ada jgk sorang kawan tak pandai nak sebut hurup R, kalau sebut sejarah atau Sarawak, ramai yg kata dia cakap kedah peaw...walaupun mmg orang kedah..yg betulnya malasah nak sebut R...

http://azilas.blogspot.com

BLoG iKuT "DaN" berkata...

Waalaikumusalam.. :-)
Kadang2 kita x sedar yg kita cakap salah..
hanya org yg dengar je perasan.heh..heh..

dylla fadzil 小草莓 berkata...

ni org pggil pelat kan hehe

faY berkata...

mcm ni pnye kes pon ade kah?

hahaha femes skejap c An-ba-N-atha-N.

BLoG iKuT "DaN" berkata...

dylla fadzil- rasa-rasanya la.. ada juga org pngil telo kot..:-)

faY- Ada la cik fay..terjadi kat diri sendiri nie haa.. heh..heh.

CikguShikin berkata...

Student saya nama Anbarasan..saya pgl Anba je

Nini Hartini berkata...

cmne pelat huruf N eh??.. kalau sebut nama jadi ama ke?...

Manismadu84 berkata...

an..an..an...(sifu & tongga)..nasib baik tatau bsebut N tapi tulis pandai...Alhamdulillah kita tau kelemahan kita dah sedia mengakuinya...

Red berkata...

membr aku tak boleh sebut ha

Blog Dia Entri Merapu, Tapi Kenapa Banyak Feedback?
(Baca kalau korang nak tahu kenapa entri korang tak ada orang nak baca)

cheqhaizan berkata...

hhuhuhu............ader owg x pandai sebut R ;)

Michelle berkata...

Oh yeah..for sure..ADA- NAT- GILLES- COULTER- all " fucked" along with RICK!
But the dumbest thing I ever heard was that he identified the ZETAS????
I mean, it's the simplest thing to just go after ROYALS!
THEY HAVE THE DNA & THE SIGNATURES!
How " dull" can he get?

serizawa's berkata...

tahniah..!! anda berjaya..!!

Yunn Sarah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Yunn Sarah berkata...

sy pulak pelat R